18 травня 2016 року (Протокол № 53)

Опубліковано 30 травня 2016, о 11:01

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                   Протокол № 53

 

                                                                           18          травня           16

                                                            

                                                                                            вул. Банкова, 6-8

                                                                                           кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В.,                Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.

Відсутній член Комітету: Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

 

Присутні запрошені:

Боднар П.О. – перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами;

Шевчук М.М. - заступник Керівника Апарату Верховної Ради;

Совенко О.М. – заступник керуючого справами – завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування;

Лисенко В.О. – керівник Управління адміністративними будинками;

Фурс Г.В. – заступник керівника Управління адміністративними будинками – завідувач відділу бухгалтерського обліку, планування та звітності;

Дубровська Л.П. – директор державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України»;

Малієнко О.Т. – заступник головного редактора журналу Верховної Ради України «Віче».

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.

 

 

Ведуться стенограма та  аудіозапис засідання.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету                Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з п’яти основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

Одночасно головуючий запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного, зокрема, першим розглянути звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України, звіти державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» та Управління адміністративними будинками, а другим питанням розглянути лист головного редактора журналу Верховної Ради України «Віче» Писаренко С.В. щодо відновлення фінансування редакції у 2016 році за рахунок коштів Державного бюджету України, а потім продовжити розгляд інших питань порядку денного (стенограма додається).

         Заперечень не надходило.

 

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. вніс пропозицію додатково включити до порядку денного засідання Комітету та розглянути питання про порушення Регламенту Верховної Ради України головуючими на засіданні Верховної Ради України - Головою Верховної Ради України, а за його відсутності - першим заступником, заступником Голови Верховної Ради України та обґрунтував свою пропозицію.

 Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету           Пинзеник П.В. зазначив, що така пропозиція могла би бути підтримана у разі попередньої підготовки заступником голови Комітету Купрієнком О.В. необхідних матеріалів на засідання Комітету та ознайомлення з ними народних депутатів України – членів Комітету. Було запропоновано попередньо розглянути це питання у «Різному» та доручити заступнику голови Комітету Купрієнку О.В. підготувати відповідні матеріали та надати їх для розгляду на наступному засіданні Комітету (стенограма додається).

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» з пропозицією першого заступника голови Комітету голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, та звіти державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;                  заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.;

секретар Комітету Лубінець Д.В.;

голова підкомітету Єфремова І.О.;

перший заступник Керівника Апарату – керуючий справами Боднар П.О.;

заступник керуючого справами – завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами Совенко О.М.

        

2. Про лист головного редактора журналу  Верховної Ради України «Віче» Писаренко С.В. щодо відновлення фінансування редакції у 2016 році за рахунок коштів Державного бюджету України.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;                  заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.;

секретар Комітету Лубінець Д.В.;

голова підкомітету Єфремова І.О.

                   

         3. Про заяву народного депутата України Карпунцова В.В.  про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                      голова підкомітету Кишкар П.М.            

 

         4. Про проект розкладу засідань Комітету у червні 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

  

5. Про пропозиції Комітету до розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України на червень 2016 року.

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної  Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 травня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо визначення передач європейського виробництва)», внесений народними депутатами України Шпеновим Д.Ю., Мороко Ю.М., Павленком Ю.О. (реєстр. № 2766-П  від  17.05.2016).

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, та звіти державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який обґрунтував неготовність доповідати про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України за 2015 рік тим, що він призначений керівником Управління справами 15 квітня 2016 року та потребує певного часу для ознайомлення зі станом справ та аналізу ситуації. (стенограма додається).

Зважаючи на це, головуючий запропонував народним депутатам України – членам Комітету, які ознайомлені з матеріалами, підготовленими секретаріатом Комітету на основі поданих Управлінням справами звітів, провести розгляд питання шляхом постановки запитань запрошеним керівникам підрозділів Управління справами Апарату Верховної Ради та обговорення відповідей на ці запитання.

Заперечень не надходило.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поставив низку запитань заступнику керуючого справами – завідувачу відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами Совенко О.М., керівнику Управління адміністративними будинками Лисенку В.О. та директору державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» Дубровській Л.П. Зазначені керівники підрозділів Управління справами Апарату Верховної Ради України надали відповіді на поставлені запитання (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Єфремова І.О.,  Кишкар П.М., Папієв М.М., Войцеховська С.М., Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

Під час обговорення було зазначено, що подані до Комітету звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, та звіти державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року необхідно повернути на доопрацювання з урахуванням зауважень членів Комітету та ще раз розглянути їх на наступному засіданні Комітету (стенограма додається).

Народними депутатами України – членами Комітету було внесено низку пропозицій та надано рекомендації керівникам підрозділів Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Зокрема, секретар Комітету Лубінець Д.В. звернувся до першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючого справами Боднара П.О. з рекомендацією як новопризначеному керівникові перш за все ознайомитись з пропозиціями щодо діяльності організацій та підприємств, підпорядкованих Управлінню справами, підготовленими Комітетом ще минулого року під час розгляду звіту Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, та взяти їх до уваги, що, безперечно, сприятиме пошуку шляхів покращення роботи організацій, підпорядкованих Управлінню справам. Також секретар Комітету Лубінець Д.В. наголосив на необхідності внесення на розгляд Верховної Ради України кошторису Верховної Ради України на 2016 рік, а також поданого ним та підтриманого Комітетом проекту Постанови Верховної Ради України «Про проведення невідкладної перевірки Рахунковою палатою кошторису витрат, пов'язаних з діяльністю Верховної Ради України та її Апарату» (реєстр. № 2559 від 06.04.2015) (стенограма додається).

Голова підкомітету Єфремова І.О. поставила низку запитань директору державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» Дубровській Л.П. та наполягала на наданні конкретних відповідей на них до наступного засідання Комітету (стенограма додається).

Голова підкомітету Папієв М.М. зазначив, що ситуація, яка склалась в усіх підрозділах Управління справами, це оцінка роботи керівництва Апарату Верховної Ради України загалом, яку він вважає незадовільною, тому робота по виправленню недоліків має розпочатись саме зі співпраці з Комітетом та реагування на зауваження і пропозиції Комітету (стенограма додається).

Голова підкомітету Войцеховська С.М. висловила низку зауважень щодо незадовільної роботи державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» та внесла пропозиції щодо покращення обслуговування народних депутатів України та працівників Апарату Верховної Ради України цим підприємством (стенограма додається).

Заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. звернувся до першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючого справами Боднара П.О. із запитанням про його бачення перспективи змін у роботі Управління справами (стенограма додається).

Голова підкомітету Кишкар П.М. та заступник голови Комітету               Купрієнко О.В. наполягали на обов’язковості надання Управлінням справами  інформації Комітету, яка має містити відповіді на всі поставленні запитання. Тільки після її отримання можна буде розглядати звіти і приймати рішення щодо їх затвердження (стенограма додається) .

 

З 16 год. 28 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету           Папієв М.М., загальна кількість присутніх – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підсумував виступи народних депутатів України – членів Комітету під час обговорення першого питання порядку денного та запропонував визначитись голосуванням щодо проекту рішення, в якому, зокрема, зазначити, що надані Управлінням справами Апарату Верховної Ради України звіти є недостатніми, неповними, необґрунтованими, тому їх необхідно доопрацювати та подати Комітету разом з доопрацьованим кошторисом Верховної Ради України на 2016 рік  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, звіти державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року вважати недостатніми, неповними і необґрунтованими.

2. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України:

- доопрацювати звіт про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, в тому числі щодо роботи ДП «Управління житловими будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України», звіти Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України, ДП «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», з врахуванням зауважень, викладених в інформації Комітету та висловлених на засіданні Комітету народними депутатами України – членами Комітету;

- надати Комітету зазначені звіти разом з доопрацьованим (згідно з листом від 27.04.2016 № 04-31/9-294 (102864)) проектом кошторису Верховної Ради України на 2016 рік.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про лист головного редактора журналу  Верховної Ради України «Віче» Писаренко С.В. щодо відновлення фінансування редакції у 2016 році за рахунок коштів Державного бюджету України.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Папієв М.М., Купрієнко О.В., Кишкар П.М., Арешонков В.Ю. (стенограма додається).

 

Також головуючим на засіданні Комітету першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В. було надано слово заступнику головного редактора  журналу Верховної Ради України «Віче» Малієнку О.Т. (стенограма додається).

 

Секретар Комітету Лубінець Д.В. окремо наголосив на тому, що ситуація, яка склалась навколо виходу Верховної Ради України із засновників журналу Верховної Ради України «Віче», це результат незадовільної роботи відділу юридичного забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України, яким не було вчасно розроблено порядок реорганізації журналу «Віче» (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист головного редактора журналу Верховної Ради України «Віче» взяти до відома.

2. Не підтримувати пропозицію головного редактора журналу Верховної Ради України «Віче» Писаренко С.В. щодо відновлення фінансування редакції у 2016 році за рахунок коштів Державного бюджету України.

3. Надіслати інформацію та рішення Комітету Голові Верховної Ради України Парубію А.В. в порядку інформації та Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України – члена депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»  Карпунцова В.В. про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Карпунцова В.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у червні 2016 року та про пропозицію Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» та Асоціації народних депутатів України стосовно проведення замість чергового засідання Комітету 1 червня 2016 року круглого столу на тему: «Інституціоналізація коаліції та опозиції в парламенті України».

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити розклад засідань Комітету на період з 1 по 24 червня 2016 року. 

2. Внести зміни до розділу VI Плану роботи Комітету на четверту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2016 року), передбачивши у червні проведення круглого столу на тему: «Інституціоналізація коаліції та опозиції в парламенті України».

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції Комітету до розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання на червень 2016 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести пропозиції для включення до проекту розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання на червень 2016 року законопроектів та проектів інших актів згідно з додатком.

2. Пропозиції Комітету направити Апарату Верховної Ради України для опрацювання.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної  Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 травня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо визначення передач європейського виробництва)», внесений народними депутатами України Шпеновим Д.Ю., Мороко Ю.М., Павленком Ю.О. (реєстр. № 2766-П  від  17.05.2016).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 травня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо визначення передач європейського виробництва) (реєстраційний номер 2766), внесений народними депутатами України Шпеновим Д.Ю., Мороко Ю.М., Павленком Ю.О. (реєстр.            № 2766-П від 17.05.2016) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

7. Різне.

Народним депутатом України – членом Комітету Купрієнком О.В. було запропоновано обговорити на наступному засіданні Комітету питання щодо порушень Регламенту Верховної Ради України головуючими на засіданнях Верховної Ради України – Головою Верховної Ради України, а за його відсутності – першим заступником та заступником Голови Верховної Ради України, та після підготовки ним матеріалів на наступне засідання Комітету, розглянути їх та прийняти рішення (стенограма додається).

Голова підкомітету Кишкар П.М. порушив питання функціонування у Верховній Раді України профспілки народних депутатів України, а саме, щодо необхідності визначитись стосовно її подальшої діяльності, чи припинення діяльності (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку