22 грудня 2015 року (Протокол № 40)

Опубліковано 28 грудня 2015, о 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 40

від 22 грудня 2015 року
 вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418, 14 год. 15 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Лубінець Д.В. (бере участь у громадському заході), Войцеховська С.М. (бере участь у заході з міжпарламентських зв'язків), Бондар В.В.

Від секретаріатуКомітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники завідувача секретаріату Вауліна І.І. та Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., старший консультант Юпатова О.В.

Присутні запрошені:

виконувач обов'язків Генерального прокурора України - заступник Генерального прокурора України Говда Р.М. (копія наказу №3363вц від 21.12.2015 року додається), прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Зимогляд В.М.

адвокат народного депутата України Клюєва С.П. - Сініціна М.С.;

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Єфремової І.О., Папієва М.М.;

помічник-консультант народного депутата України Клюєва С.П. - Дьякон Ю.Г.

прокурор відділу взаємодії з Верховною Радою України Генеральної прокуратури України - Кондратюк О.П.

журналіст - Андрушко С.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з одного питання та висловити свої доповнення, пропозиції.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 1. Про подання, підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 3 грудня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», «Про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Клюєву Сергію Петровичу» (№ 15/2-32793-14). Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. За прийняття порядку денного засідання Комітету «в цілому» голосували: «за» - 5 (одноголосно).

Ведеться стенограмазасідання Комітету.

Ведеться аудіо-запис засідання Комітету.

Головуючий на засіданні Комітету поінформував народних депутатів України - членів Комітету про присутність на засіданні Комітету запрошених осіб та запропонував порядок розгляду питання порядку денного засідання Комітету, а саме:

1) інформація виконувача обов'язків Генерального прокурора України Говди Р.М. щодо подання;

2) інформація прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Зимогляда В.М.;

3) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України - членів Комітету до виконувача обов'язків Генерального прокурора України Говди Р.М., прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Зимогляда В.М. та пропозиції представників Генеральної прокуратури України (у разі потреби) заслухати пояснення осіб, експертів, інших фахівців;

4) пояснення народного депутата України Клюєва С.П. (у разі, якщо він прийде на засідання Комітету);

5) запитання народних депутатів України - членів Комітету до народного депутата України Клюєва С.П., його відповіді на запитання та клопотання щодо заслуховування пояснень певних осіб (у разі, якщо він прийде на засідання Комітету);

6) заслуховування осіб, експертів, інших фахівців за пропозицією виконувача обов'язків Генерального прокурора України, та/або за клопотанням народного депутата України Клюєва С.П., та запитання народних депутатів України - членів Комітету;

7) обговорення подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Клюєву Сергію Петровичу;

8) прийняття рішення стосовно висновків щодо достатності, законності і обґрунтованості подань, законності одержання доказів, зазначених у поданнях, наявності відповідних скарг:

- про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича;

- про надання згоди на затримання народного депутата України Клюєва Сергія Петровича;

- про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Клюєву Сергію Петровичу.

Заперечень не надходило.

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про подання, підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 3 грудня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», «Про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Клюєву Сергію Петровичу» (№ 15/2-32793-14).

Розгляд питання порядку денного засідання Комітету відбувався згідно з погодженим порядом розгляду (стенограма додається). Зокрема, заслухано інформацію виконувача обов'язків Генерального прокурора України Говди Р.М. щодо подань (стенограма додається).

Наступним було заслухано інформацію прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Зимогляда В.М. (стенограма додається).

Народнідепутати України - члени Комітету поставили запитання виконувачу обов'язків Генерального прокурора України Говді Р.М., прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Зимогляду В.М. та заслухали відповіді на запитання (стенограма додається).

Пропозицій від представників Генеральної прокуратури України заслухати пояснення осіб, експертів, інших фахівців не надходило.

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. зазначив, що у зв'язку з відсутністю на засіданні Комітету народного депутата України Клюєва С.П., щодо якого внесено подання, заслухати його пояснення особисто не має можливості. Натомість, є письмові пояснення, копія яких надана народним депутатам України - членам Комітету.

Також у народних депутатів України - членів Комітету немає можливості поставити запитання особисто народному депутату України Клюєву С.П. та почути відповіді на них.

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх про клопотання від народного депутата України Клюєва С.П. щодо заслуховування пояснень його адвоката Сініціної М.С.

Народний депутат України - член Комітету Папієв М.М. запропонував членам Комітету дати слово адвокату народного депутата України Клюєва С.П. - Сініціній М.С. Заперечень не було. (стенограма додається).

Пропозицій від виконувача обов'язків Генерального прокурора України Говди Р.М. щодо заслуховування осіб, експертів, інших фахівців не надходило.

В обговоренні подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Клюєву Сергію Петровичу взяли участь всі присутні на засіданні Комітету народні депутати України - члени Комітету (стенограма додається). Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підсумував обговорення подань, узагальнив висловлені зауваження і внесені пропозиції та запропонував переходити до прийняття рішень щодо кожного подання окремо. Голосували: «за» - 4, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів). УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 3 грудня 2015 року (№15/2-32793-14), подати його до Верховної Ради України та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування.

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на затримання народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 3 грудня 2015 року (№15/2-32793-14), подати його до Верховної Ради України та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування.

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Клюєву Сергію Петровичу», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 3 грудня 2015 року (№15/2-32793-14), подати його до Верховної Ради України та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку