9 грудня 2015 року (Протокол №38)

Опубліковано 14 грудня 2015, о 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 38

від 9 грудня 2015 року

вул. Грушевського, 5,

конференц-зал, о 14:15

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М. (з 14 год. 22 хв.), Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., старші консультанти: Літусова-Пономаренко О.В., Юпатова О.В.

Присутні :

представник Управління взаємодії з Верховною Радою України Секретаріату Кабінету Міністрів України - Попенюк О.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.;

представники ЗМІ: Шуміхів Єгор - «Українські новини», Кравець Роман - «Українська правда», Чекусь Божена - «Укрінформ».

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з одного питання та питання «різне», і висловити свої пропозиції.

Зауважень та пропозицій не надходило.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про заяву народного депутата України Мартиненка М.В. про складення ним депутатських повноважень.

Інформує:перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

2. Різне.

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

СЛУХАЛИ:Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Мартиненка М.В., члена депутатської фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", про складення ним депутатських повноважень.

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Папієв М.М.

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України - членами Комітету на розгляд ВерховноїРади України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Мартиненка М.В.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

З 14 год. 22 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх - 8 (вісім) народних депутатів України - членів Комітету.

2. Різне.

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. привернув увагу народних депутатів України - членів Комітету до розданих для ознайомлення подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 3 грудня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», «Про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 15/2-32793-14).

Також головуючий поінформував про те, що він звернувся до Апарату Верховної Ради України від Комітету з проханням надати інформацію про дату направлення звернення Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. до народного депутата України Клюєва С.В. щодо надання ним письмових пояснень Комітету протягом п'яти днів щодо вказаних подань.

Народні депутати України - члени Комітету обмінялись думками стосовно порядку розгляду подань Генеральної прокуратури України, та дійшли згоди, що розгляд відбудеться відповідно до вимог та у строки, передбачені статтею 220 Регламенту Верховної Ради України, за обов'язкової участі у засіданні Комітету Генерального прокурора України Шокіна В.М.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку