2 червня 2015 року (Протокол № 22)

Опубліковано 09 червня 2015, о 12:05

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

22

 

2        червня         2015

 

 

вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

14 год. 15 хв.

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Шлемко Д.В., Кишкар П.М., Папієв М.М., Бондар В.В.

Відсутній член Комітету: Лубінець Д.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Олексійчук О.В., Поліщук І.В.

 

Присутні :

народні депутати України: Клюєв С.П., Мельничук С.П., щодо яких внесені подання;  

народні депутати України: Парубій А.В., Ляшко О.В., Соболєв Є.В., Тимошенко Ю.В., Сотник О.С., Артеменко А.А., Тетерук А.А, Бублик Ю.В., та інші;

виконувач обов’язків Генерального прокурора України  Гузир В.П. (копія наказу додається до протоколу);

старший прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, радник юстиції  Багнюк О.І.;

старший прокурор відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Головного управління нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України  Зубков А.Ю.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Арешонкова В.Ю.,  Папієва М.М.;

адвокат народного депутата України Клюєва С.П. – Сухов Ю.М.;

адвокат народного депутата України Мельничука С.П. –  Смалій В.К.

        

Присутні представники громадських організацій, засобів масової нформації:

Стельмах І., Полянська Я. – «Радіо Свобода», Дендін В., Шост Ю. – UBR, Попович В., Городецький Д. – «Київ», Железняк В. – «112-Україна», Степовий О. – «ZIK», Ревуцька О. – «24 канал», Камєнєв М., Будерацький Є. – «Insider», Кузьменко Є. – «Цензор.нет», Жартовська М. - «Українська правда», Перляк В. – INTV, та інші.

 

Ведеться стенограма засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про доручення Голови Верховної Ради України та ради Коаліції провести засідання Комітету та запропонував обмінятися думками щодо процедури прийняття рішення.  

 

В обміні думками взяли участь всі народні депутати України – члени Комітету, присутні на засіданні народні депутати України: Парубій А.В., Ляшко О.В., Соболєв Є.В., Тимошенко Ю.В., а також народні депутати України Клюєв С.П. та Мельничук С.П., щодо яких внесені подання, і виконувач обов’язків Генерального прокурора України Гузир В.П. (стенограма додається).

 

Перед затвердженням порядку денного засідання Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. висловив пропозицію увільнити його від головування та обрати головуючим на сьогоднішнє засідання когось із членів Комітету, оскільки щодо нього прозвучало звинувачення про якийсь конфлікт інтересів та упередженість. Така пропозиція не знайшла підтримки серед присутніх народних депутатів України – членів Комітету. Члени Комітету попросили головуючого продовжити ведення засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з одного питання та висловити свої  доповнення,  пропозиції.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про перегляд рішень Комітету від 29.05.2015 року щодо розгляду подань, підтриманих та внесених Генеральним прокурором України Шокіним В.М. до Верховної Ради України від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15).  

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 0, «не голосували» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про перегляд рішень Комітету від 29.05.2015 року щодо розгляду подань, підтриманих та внесених Генеральним прокурором України Шокіним В.М. до Верховної Ради України від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича»  (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15). 

 

В обговоренні взяли участь присутні на засіданні народні депутати України – члени Комітету (стенограма додається).

 

Також головуючий надавав слово народним депутатам України: Ляшку О.В., Бублику Ю.В., Мельничуку С.П., Клюєву С.П., Парубію А.В. (стенограма додається).

 

Головуючий запропонував народним депутатам України - членам Комітету висловити пропозиції стосовно перегляду рішення та внесення редакційних змін до усіх чотирьох рішень, які були прийняті Комітетом на попередньому засіданні та прийняти відповідні рішення.

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Переглянути рішення Комітету від 29.05.2015 року щодо розгляду подань, підтриманих та внесених Генеральним прокурором України Шокіним В.М. до Верховної Ради України від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15) з урахуванням змін, зокрема, в пункті 1 виключити абзац 3 стосовно обґрунтованості подання, законності одержання доказів, залишивши лише абзац 2, який стосується законності подання; у пункті 2 після слів «надіслати Голові Верховної Ради України» доповнити словами «для внесення на розгляд Верховної Ради України». У зв’язку з цим, пункти щодо окремої думки у двох рішеннях виключити (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від  12 травня 2015 року № 13/1-27вих, в якому, зокрема, Комітет вважає що законність внесення подання полягає в його відповідності вимогам закону, зокрема, статті 218 Регламенту Верховної Ради України, статті 482 Кримінального процесуального кодексу України.

2. Відповідно до частини четвертої статті 220 Регламенту Верховної Ради України висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від  12 травня 2015 року № 13/1-27вих надіслати Голові Верховної Ради України для внесення на розгляд Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від  12 травня 2015 року № 04/8-33960-15, в частині надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності,  в якому, зокрема, Комітет вважає, що законність внесення подання полягає в його відповідності вимогам закону, зокрема,  статті 218 Регламенту Верховної Ради України, статті 482 Кримінального процесуального кодексу України.

2.  Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року № 04/8-33960-15, ухвалений в частині надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, надіслати Голові Верховної Ради України для внесення на розгляд Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від  12 травня 2015 року № 04/8-33960-15, в частині надання згоди на затримання,  в якому, зокрема, Комітет вважає, що законність внесення подання полягає в його відповідності вимогам закону, зокрема, статті 218 Регламенту Верховної Ради України, статті 482 Кримінального процесуального кодексу України.

2.  Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року № 04/8-33960-15, ухвалений в частині надання згоди на затримання, надіслати Голові Верховної Ради України для внесення на розгляд Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року № 04/8-33960-15, в частині надання згоди на арешт,  в якому, зокрема, Комітет вважає, що законність внесення подання полягає в його відповідності вимогам закону, зокрема, статті 218 Регламенту Верховної Ради України, статті 482 Кримінального процесуального кодексу України.

2.  Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року № 04/8-33960-15, ухвалений в частині надання згоди на арешт, надіслати Голові Верховної Ради України для внесення на розгляд Верховної Ради України.

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                            П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                       Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку