22 грудня 2014 року (Протокол №4)

Опубліковано 16 січня 2015, о 11:59

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

22 грудня 2014 року

вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418, 17-00 год.

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Бондар В.В., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Шлемко Д.В.

Відсутні члени Комітету: Войцеховська С.М.

Присутні: запрошений на засідання Комітету народний депутат України Іллєнко А.Ю., народний депутат України Левченко Ю.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання" щодо заповнення вакантної посади Голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Березою Б.Ю. та іншими  (реєстр. № 1294 від 08.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

2. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Луценком І.В. (реєстр. № 1325 від 09.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

3. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16 вересня 2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей", внесений народними депутатами України Турчиновим О.В., Парубієм А.В., Пашинським С.В. (реєстр. № 1168 від 02.12.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

4. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення прав парламентської опозиції)", внесений народним депутатом України Мірошниченком Ю.Р. (реєстр. №1066 від 27.11.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

5. Про проект Закону України "Про відкликання народного депутата України", внесений народним депутатом України Батенком Т.І. (реєстр. № 1032 від 27.11.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

6. Про проект Закону України "Про вибори народних депутатів України (за відкритими партійними списками)", внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Кириленком І.Г.,  Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 1068-1 від 02.12.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового врегулювання роботи громадських об’єднань та приведення нормативно-правових актів до норм чинного законодавства)", внесений народними депутатами України Бубликом Ю.В., Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю. та іншими (реєстр. № 1232 від 04.12.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

8. Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

9. Про внесення змін до календарного плану проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

10. Різне

 

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету    Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання" щодо заповнення вакантної посади Голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Березою Б.Ю. та іншими  (реєстр. № 1294 від 08.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Березою Б.Ю. та іншими (реєстр. № 1294 від 08.12.2014) (додається).

2. Звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 1294) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

ІI. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету    Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України  Луценком І.В. (реєстр. № 1325 від 09.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Луценком І.В. (реєстр. № 1325 від 09.12.2014) (додається).

2. Звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 1325) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

ІІI. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету    Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16 вересня 2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей", внесений народними депутатами України Турчиновим О.В., Парубієм А.В., Пашинським С.В. (реєстр. № 1168 від 02.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Турчиновим О.В., Парубієм А.В. та Пашинським С.В. (реєстр. № 1168) (додається).

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16 вересня 2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей" (реєстр. № 1168) та підтримати його.

3. Співдоповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

 

ІV. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення прав парламентської опозиції)", внесений народним депутатом України Мірошниченком Ю.Р. (реєстр. №1066 від 27.11.2014).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення прав парламентської опозиції)", внесений народним депутатом України Мірошниченком Ю.Р. (реєстр. №1066) (додається).

2. Запропонувати Голові Верховної Ради України Гройсману В.Б., відповідно до положень пункту 4 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення прав парламентської опозиції)" (реєстр. №1066) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Надіслати лист суб’єкту права законодавчої ініціативи – народному депутату України Мірошниченку Ю.Р. щодо можливості, відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, подати свої пропозиції та поправки до проекту Закону України «Про парламентську опозицію» (реєстр. № 0948) до 25 грудня 2014 року.

 

V. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про відкликання народного депутата України", внесений народним депутатом України Батенком Т.І. (реєстр. № 1032 від 27.11.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України "Про відкликання народного депутата України", внесеного народним депутатом України Батенком Т.І. (реєстр. № 1032 від 27.11.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та направити його до Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

VІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про вибори народних депутатів України (за відкритими партійними списками)", внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Кириленком І.Г., рульком І.І. та іншими (реєстр. № 1068-1 від 02.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України "Про вибори народних депутатів України (за відкритими партійними списками)", внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Кириленком І.Г., Крульком І.І. та іншими (реєстр. № 1068-1 від 02.12.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та направити його до Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

VІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового врегулювання роботи громадських об’єднань та приведення нормативно-правових актів до норм чинного законодавства)", внесений народними депутатами України Бубликом Ю.В., Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю. та іншими (реєстр. № 1232 від 04.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового врегулювання роботи громадських об’єднань та приведення нормативно-правових актів до норм чинного законодавства)", внесений народними депутатами України Бубликом Ю.В., Левченком Ю.В., Осуховським О.І., Іллєнком А.Ю. та іншими (реєстр. № 1232 від 04.12.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та направити його до Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

VІІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий-липень 2015 року).

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

ІХ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про внесення змін до календарного плану проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

Х. Різне. Відбувся обмін думками членів Комітету з приводу різних питань діяльності Комітету. Рішення не приймались.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку