24 грудня 2014 року (Протокол №5)

Опубліковано 21 січня 2015, о 12:30

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

24 грудня 2014 року

 

вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418, 15-00 год.

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Шлемко Д.В.

Відсутні члени комітету: Бондар В.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект плану роботи Комітету на період першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (грудень 2014 року – січень 2015 року).

Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо порядку допуску до залу пленарних засідань парламенту", внесений народним депутатом України Соболєвим С.В. (реєстр. № 1162 від 02.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

3. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб", внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Головком М.Й., Осуховським О.І. та іншими (реєстр. № 1239 від 04.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Войцеховська С.М.

4. Про проект Закону України "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", внесений народними депутатами України Кужель О.В., Продан О.П. Ледовських О.В. та іншими (реєстр. № 1256 від 04.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

5. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)", внесений народним депутатом України Нечипоренком В.М. (реєстр. № 1279 від 08.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Войцеховська С.М.

6. Про проект Закону України "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", внесений народним депутатом України Гєллером Є.Б. (реєстр. № 1495 від 17.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

7. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про звернення до Президента України щодо звільнення з посади Голови Національного банку України Гонтаревої В.О." внесений народними депутатами України Святашем Д.В., Писаренком В.В. (реєстр. № 1055 від 27.11.2014).  

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

8. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про проведення парламентських слухань на тему: "Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт "Укриття" та перспективи розвитку зони відчуження", внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи М.В. Томенком та іншими (реєстр. № 1355 від 10.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

9. Про заяву народного депутата України Бакуліна Є.М. про перехід до іншого комітету Верховної Ради України.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

10. Про заяву народного депутата України Богуслаєва В.О. про перехід до іншого комітету Верховної Ради України.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

11. Про заяву народного депутата України Развадовського В.Й. про перехід до іншого комітету Верховної Ради України.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

12. Про проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 1000 від 12.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

голова підкомітету Єфремова І.О.

13. Питання організації роботи Комітету.

Інформує:  голова підкомітету Папієв М.М.

14. Різне.

 

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про план роботи Комітету на період першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

УХВАЛИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету на період роботи першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додається).

 

ІI. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету    Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо порядку допуску до залу пленарних засідань парламенту", внесений народним депутатом України Соболєвим С.В. (реєстр. № 1162 від 02.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо порядку допуску до залу пленарних засідань парламенту", внесений народним депутатом України Соболєвим С.В. (реєстр. № 1162 від 02.12.2014), та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду в першому читанні поданого законопроекту відхилити його.

 

ІІI, ІV, V. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проекти законів України  "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб", внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Головком М.Й., Осуховським О.І. та іншими (реєстр. № 1239 від 04.12.2014), "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", внесений народними депутатами України Кужель О.В., Продан О.П., Ледовських О.В. та іншими (реєстр. № 1256 від 04.12.2014), "Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)", внесений народним депутатом України Нечипоренком В.М. (реєстр. № 1279 від 08.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновки Комітету (додаються) на відповідність оформлення та реєстрації проектів законів України "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб" (реєстр. № 1239), "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні" (реєстр. № 1256), "Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)" (реєстр. № 1279), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та направити їх до Комітетів, які визначено головними з підготовки і попереднього розгляду цих законопроектів.

 

VІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", внесений народним депутатом України Гєллером Є.Б. (реєстр. № 1495 від 17.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", внесеного народним депутатом України Гєллером Є.Б. (реєстр. № 1495 від 17.12.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та направити його до Комітету з питань бюджету, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

VІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про звернення до Президента України щодо звільнення з посади Голови Національного банку України Гонтаревої В.О." внесений народними депутатами України Святашем Д.В., Писаренком В.В. (реєстр. № 1055 від 27.11.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про звернення до Президента України щодо звільнення з посади Голови Національного банку України Гонтаревої В.О.», внесеного народними депутатами України Святашем Д.В., Писаренком В.В. (реєстр. № 1055 від 27.11.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, направити його  Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Постанови.

 

VІІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про проведення парламентських слухань на тему: "Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт "Укриття" та перспективи розвитку зони відчуження", внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи М.В. Томенком та іншими (реєстр. № 1355 від 10.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України, внесеного народними депутатами України – членами Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Томенком М.В. та іншими (реєстр. № 1355 від 10.12.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів та направити його Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи,  який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Постанови.

 

ІХ, ХІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України – члена депутатської фракції Політичної  партії «Опозиційний блок» Бакуліна Є.М. про обрання його членом Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту, увільнивши його від обов’язків члена Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення і заяву народного депутата України – члена депутатської групи «Воля народу» Развадовського В.Й. про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань податкової та митної політики.

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункові квоти депутатської фракції Політичної  партії «Опозиційний блок» у Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту, і депутатської групи «Воля народу» в Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не використані, підтримати заяви народних депутатів України Бакуліна Є.М. та Развадовського В.Й. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Х. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України – члена депутатської групи «Воля народу» Богуслаєва В.О. про обрання його членом Комітету з питань транспорту, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань національної безпеки і оборони

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»,  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Богуслаєва В.О. членом Комітету з питань транспорту.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради  України визначити першого заступника голови Комітету.

 

ХІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету    Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 1000 від 12.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

Звернутись до Комітету з питань бюджету з пропозицією, при підготовці Закону України «Про Державний бюджет України на  2015 рік» (реєстр. № 1000 від 22.12.2014 (доопрацьований) врахувати потребу видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України на 2015 рік.

 

ХІІІ. СЛУХАЛИ: Голову підкомітету з питань депутатської етики Папієв М.М. про необхідність створення робочої групи для внесення змін до Регламенту Верховної Ради України у зв’язку із невідповідністю окремих його положень Конституції України та розглянути його.

УХВАЛИЛИ:

Створити робочу групу по підготовці пропозицій щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України у складі десяти народних депутатів України – членів Комітету, обравши її керівником першого заступника голови Комітету, а саме:

керівник робочої групи:

- Пинзеник П.В., перший заступник голови Комітету,

члени робочої групи:

- Арешонков В.Ю., заступник голови Комітету,

- Купрієнко О.В., заступник голови Комітету,

- Лубінець Д.В., секретар Комітету,

- Войцеховська С.М., голова підкомітету,

- Єфремова І.О., голова підкомітету,

- Кишкар П.М., голова підкомітету,

- Папієв М.М., голова підкомітету,

- Шлемко Д.В., голова підкомітету,

- Бондар В.В., член Комітету.

 

XIV. Різне. Відбувся обмін думками членів Комітету з деяких організ0аційних питань . Рішення не приймались.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку